een prachtig nummer - Remco Campert

De Parelduikerreeks

In deze rijk geïllustreerde reeks verschijnen unieke literair-historische en biografische documenten. Deze uitgaven hebben dezelfde invalshoek als het tijdschrift De Parelduiker. Abonnees ontvangen korting.

Gretha Donker, J.C. Bloem, meester-dichter
Bloems juridische carrière verliep bepaald niet vlekkeloos, zeker nadat hij in 1920 wegens handtastelijkheden terecht had gestaan. Uitverkocht.

F. Bordewijk, Nagelaten documenten
Bordewijk van een nieuwe, meer persoonlijke kant: gereserveerd en afgewogen, maar ook geestig, gevoelig en hartelijk. Uitverkocht.
 
José Buschman, Een dandy in de Oriënt. Louis Couperus in Afrika
Couperus’ reisverslagen uit Algerije en Tunesië ademen de geuren en kleuren van een oriëntalistische aquarel van Delacroix. Maar hoe keek Couperus aan tegen de Franse overheersing, de islam en de armoede? De schrijfster trekt verrassende conclusies over het schrijverschap van Couperus. € 5,-

Igor Cornelissen, Wie was Hans Boslowits? Gerard Reves debuut ontrafeld
Wie stond model voor de hoofdpersoon van De ondergang van de familie Boslowits, Gerard Reves feitelijke debuut en volgens velen een hoogtepunt in de Nederlandse naoorlogse literatuur? Igor Cornelissen ontdekte wie er schuilgingen achter de personages uit deze aangrijpende novelle, die het lot van een Amsterdams joods gezin in bezettingstijd pijnlijk sober en onbevangen beschrijft. 
Deze speurtocht roept een heel leven van vooroorlogse solidariteit, communisme en armoede op. Het levenseinde van Hans Boslowits, zowel in de novelle als in het echt, knijpt je de keel dicht. € 14,95.

Website gebouwd door Intronet/Boas.pro